Niagara Equissage Pulse is een compleet massage systeem voor paarden dat de prestaties verbetert, genezing van blessures bevordert en de gezondheid van uw paard onderhoudt met zachte, effectieve drievoudige cyclodische (horizontaal, verticaal en roterend) vibratie therapie. Het systeem wordt wereldwijd gebruikt door dierenartsen, fysiotherapeuten en ruiters (Isabel Werth (Dressuur), Michael Jung (Eventing), McLain Ward (Springen), Rieky Young (Reining) en Boyd Exell (Vierspan))en trainers op elk niveau. Equissage staat in alle verschillende takken van sport bekend als de meest veelzijdige, veilige en eenvoudig te gebruiken systeem om je paard in topvorm te krijgen en te houden.

Wat doet de Equissage

De massage door middel van deze cyclodische vibratie draagt bij aan verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning, gewrichtsmobiliteit. Daarnaast kan het bijdragen aan het genezingsproces bij blessures zoals kissing spine, artrose, problemen aan de hamstring, rugproblemen, stress, maandagziekte, schieffels, hoefbevangenheid, longproblemen etc.

Een massage met de Equissage Pulse draagt bij aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, verbeteren van de snelheid en de paslengte waardoor het paard in een hoger tempo een langere afstand kan afleggen. Doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd, hoeft het hart minder hard te werken om het bloed rond te pompen. De hartslag blijft dus lager.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de cyclodische vibratie werkt: